915 Görüntülenme
07/11/2019

Kıymetli Basın mensupları;

Bilindiği gibi İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Aydın, Van ve Tunceli baro yönetimleri, aldıkları güncel tarihli yeni kararları TBB’ye eş zamanlı avukatlık kanunun 115/2 maddesi uyarınca eş zamanlı olarak genel olağan üstü genel kurula çağırmışlardır.

Avukatlık mesleğinin sorunları artık görmezden gelinecek sorun boyutunu aşmış ve acil çözüm beklemektedir.

82 milyon vatandaşımızı kucaklamanın ve sahiplenmenin yolu, yargımızı güvenilir kılmaktır. Türkiye'de herkesin üzerinde uzlaşması, anlaşması gereken husus 'hukukun üstünlüğü'dür"

 

Bu üstünlüğün tam anlamı ile hayata geçirilmesi için, avukatlık mesleğini toplumun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye getirmek bizlerin ve tüm Türkiye barolarının ortak hedefi olmalıdır

İsmini yukarıda zikrettiğimiz kıymetli barolarımızın bu kararına saygı duymakla beraber, Ülkemizde mevcut ikinci yargı paketi gündemi biz barolar tarafından tartışılması ve katkı sunulması gerekirken ve aynı zamanda ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde, yargının ve avukatlık mesleğinin sorunlarının çözüme kavuşması için yapıldığı iddia edilen olağan üstü seçimli genel kurul taleplerini, Olağan genel kurula çok kısa bir zaman kalması ve mesleğimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamayacağı gerekçesi ile desteklemediğimizin tüm kamuoyuna saygı ile bildiririz.

 

AV.İBRAHİM HALİL YAVUZDOĞAN

OSMANİYE BAROSU BAŞKANI

Diğer Haberler
BAROMUZ

Osmaniye Barosu, tüzel kişiliğe sahip kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Baromuzun kuruluş tarihi 12.03.1997'dir. İlk Kurucu Başkanımız Av.Ünsal KÖKTEN' dir.

Avukat Arama
Baromuza kayıtlı Avukatlarımız:
Osmaniye Barosu
UYUMLU MOBİL CİHAZLAR