10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ 2021
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, 'benim manevi mirasım akıl ve bilimdir' diyen eşsiz devlet adamı Büyük Önder Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 83. yıl dönümünde O'nu rahmet ve minnetle yad ediyoruz.
Bizler tarihimize yön veren ve geleceğimizi aydınlatan Büyük Önderimizi hiçbir zaman unutmadık ,unutmayacağız.
O, Türk Ulusuna daima güvenmiş,en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti ve devrimlerini Türk gençliğine emanet etmiştir.Atatürk'ü andığımız bu günde O'nu yas tutarak değil,bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetine yapabileceğimiz katkı ve çalışmaları konuşarak anmalıyız.Atatürk ve devrimleri ise bu yolda rehberimiz olacaktır. Büyük önderin fikir ve düşüncelerini iyi anlayıp uygulamaya koymak her vatandaşın en asil vazifesi olmalıdır.
Biz de Osmaniye Barosu olarak büyük önderin kurduğu Cumhuriyetin kazanımlarına ve O'nun aziz hatırasına sahip çıkacağız.
Bu düşüncelerle, her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım gününde de Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ,minnet ve her geçen gün artan bir özlemle anıyoruz.
OSMANİYE BARO BAŞKANLIĞI
Osmaniye Barosu, tüzel kişiliğe sahip kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Baromuzun kuruluş tarihi 12.03.1997'dir. İlk Kurucu Başkanımız Av.Ünsal KÖKTEN' dir.
Baromuz oluşturduğu alt komisyonlarda; yasal düzenlemelerle ilgili çalışma yapmakta, özellikle demokrasi ve insan hakları adına uygulamada ortaya çıkan aksamalara karşı sorumluluk bilinciyle etkin bir biçimde mücadele vermektedir.