910 Görüntülenme
30/07/2020

Hatay Baro başkanımıza yapılan bu haksız , hukuksuz ve edep dışı bu müdahaleyi lanetle kınıyorum. Baro başkanı olmamız vatandaşlığımızdan ari bir şey değildir. Ailesinin yanında bu müdahale kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez.

Keyfiliğin olduğu bir ülkede, hiç kimse güvende değildir.
Hukuka saygı duyulmayan; anayasaya ve hukuka aykırı olup, madde, cümle, fıkra ve kelimeleri defalarca Anayasa Mahkemesince iptal edilen kanuna (PVSK) dahi uymaya gerek görülmeyen ve kaba gücü ele geçirenin ben devletim dediği bir ortamda yaşayamayız.
Eşi ve Çocuklarıyla birlikte lokantada yemek yiyen bir vatandaşa reva görülen bu muameleyi yapanlar, yarın hukuka en çok muhtaç hale geleceklerdir.
Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, BARO BAŞKANI veya AVUKAT OLDUĞUNU SÖYLEMEDEN ; bu ülkede normal bir vatandaşın anayasal güvence altında olması gereken vatandaşlık ve kanuni haklarını kullanmak isterse ; karar, gerekçe, soru vb. sorarsa, başına neler geldiğini ve gelecegini, en açık bir şekilde ortaya koymuştur.
Yapilan fiil, eylem ve işlemlerin tamamı, AİHS, Anayasa, hukukun ilkeleri ve kanuna açıkça aykırı olup, eşi ve çocuklarıyla yemek yediği lokantada kimliğini almak isteyen polislerden, kanuni dayanak isteyen Hatay Barosu Başkanımız Av. Ekrem Dönmez'in zorla karakola götürülüp, fiilen göz altına alınmasını şiddetle
kınıyoruz.
Hatay Baro Başkanımız Ekrem Dönmez, ailesiyle birlikte yemek yerken, nedensiz bir şekilde, keyfi ve kanuna aykırı olarak ( PSVK. m. 4 /A vd.) kimlik sorulması ve istenmesi üzerine, Ekrem Dönmez'in ise kanuni gerekçesini sorup, yazılı bir karar görmek istediğini söylemesi üzerine, DEVLET BENİM diyen hukuksuz kişilerce, kanuna aykırı olarak gözaltına alınmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, polis devleti değil, Hukuk Devletidir. Yetkiler keyfi olarak kullanılamaz. Bu hukuksuz yapılarla ve karanlık zihniyetlerle mücadele etmek, bizim görevimizdir.
Savunma her zaman hakkın, halkın ve milletinin yanındadır.
Bu hukuksuzluğun hesabını hep birlikte soracağız.

"PVSK Madde 4/A-
(Ek: 2/6/2007-5681/1 md.)
Polis, kişileri ve araçları;
a) Bir suç veya kabahatin işlenmesini önlemek,
b) Suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, işlenen suç veya kabahatlerin faillerinin kimliklerini tespit etmek,
c) Hakkında yakalama emri ya da zorla getirme kararı verilmiş olan kişileri tespit etmek,
ç) Kişilerin hayatı, vücut bütünlüğü veya malvarlığı bakımından ya da topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemek,
amacıyla durdurabilir.
Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için polisin tecrübesine ve içinde bulunulan durumdan edindiği izlenime dayanan makul bir sebebin bulunması gerekir. Süreklilik arz edecek, fiilî durum ve keyfilik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamaz."

Diğer Haberler
BAROMUZ

Osmaniye Barosu, tüzel kişiliğe sahip kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Baromuzun kuruluş tarihi 12.03.1997'dir. İlk Kurucu Başkanımız Av.Ünsal KÖKTEN' dir.

Avukat Arama
Baromuza kayıtlı Avukatlarımız:
Osmaniye Barosu
UYUMLU MOBİL CİHAZLAR