KARAR NO 2

İlgi : 25.03.2019 tarihli Dünden Razılar Spor takımı adına dilekçe.

İlgi tarihli dilekçeniz incelenmiş olup, dilekçeniz içeriğinde belirlenen açıklamalar bir kez daha dikkate alınmış ve turnuvamız esasları gözden geçirilerek, belirtmiş olduğunuz kriterin, turnuvada 1. Ve 2. belirleme esas olduğu, ancak ilk defa bu yıl uygulanan durum gereği en iyi üçüncüyü belirlemede emsal durumu ile birlikte eş anlam taşıması nedeniyle talebinizin reddine karar verilmiştir.

Bilgilerinize rica olunur. 25.03.2019

KOMİTE KARARI (1)

Turnuva kurallarının son fıkrası gereği,bir üst tura yükselecek en iyi üçüncü takımın belirlenmesinde esas olarak dikkate alınması gerekmektedir.

Osmaniye Belediye Spor                                            Dünden Razılar Spor

1.Maç : 5-6 Mağlup                                                        1.Maç : 4-5 Mağlup

2.Maç : 1-2 Mağlup                                                        2.Maç : 7-1 Galip

3.Maç : 10-4 Galip                                                          3.Maç : 1-2 Mağlup

Averaj : +4                                                                        Averaj : +4

Attığı Gol Sayısı : 16                                                       Attığı Gol Sayısı : 12

Yediği Gol Sayısı : 12                                                      Yediği Gol Sayısı : 8

*Karşılaşmalar oluşturulacak gruplara göre tek devre lig usulüne göre oynanır. Lig usulü sonunda puan sıralamasında grupların 1. ve 2. takımları finallere yükselir. Puanlarda eşitlik olması durumunda 1. ve 2. takımı belirlemek için öncelikli olarak “genel averaja” bakılır, yine aynı ise iki takımın birbirleri ile yaptıkları karşılaşma sonucuna bakılır. Eşitlik yine bozulmazsa gol averajına göre karar verilir.  ÖNEMLİ NOT: (Takımların gurup maçları oynanırken bir takım gurup maçlarının bir yada bir kaçına çıkmıyorsa, o gurupta puan eşitliği nedeni ile üst tura çıkacak takımın gol averajı ile belirlendiği durumlarda, maçlara çıkmayan takım ile daha önce maç yapmış takımın aldığı sonuç 3-0 dan daha farklı olsa bile puanı eşit ve maç yapamamış diğer takım ile gol averajı hesabında 3-0 olarak dikkate alınır.)

BİLGİLENDİRME

(İKAZ)

04 Mart 2019 Pazartesi günü başlayan Osmaniye Baro Başkanlığı Kurumlar arası halı Saha futbol turnuvasının asıl hedefi;

Osmaniye’de ki kurumlarda  çalışanların, birbirleriyle tanışıp kaynaşmasını sağlamak. Amacı ise, Turnuvada yer alan, tüm takımların ve sporcuların birbirinden farkı veya üstün olmadığı, bilakis herkesin eşit ve birer sporcu olduğunun bilinmesine, kimsenin makamını, görevini  veya ünvanını ön palana alarak, hiçbir kimsenin bir başkasına üstünlük sağlamak veya göz dağı vermek gibi, bir lüksünün olmayacağının bilinmesine, Sahada yer alan herkesin, özellikle sporcularımızın, saygınlık çerçevesinde futbol oynamalarının, hakem kararlarına kabul edilebilir ölçüde itirazların yapılmasının, müsabaka sonrası çay ikram edilen yerde veya maç bitimi ile birlikte oyun alanı dışında, hiç kimsenin üzücü bir şekilde hareket etmesi, benzeri şekilde olumsuz davranış sergilemesinin kabul edilebilir bir davranış olmayacağının bilinmesine, Komite üyelerine yapılacak istekler veya şikayetlerin dilekçe ile yapılmasının bilinmesine,

Bu anlayış ve bilgilendirme sonrasında bir defaya esas olmak üzere: Bu güne kadar oynanan maçlarda ki yapılan kontrollerde , Pazartesi günü oynanan, 112 Acil – Osmaniye Barosu  ile Çarşamba günü oynanan, Milli Eğitim – Dünden Razılar takımlarının, müsabaka içinde zaman zaman gösterdikleri agresif davranışları talihsiz davranış olarak değerlendirilmiş olup, bu dört takımımızı da, tekrarı olmamak üzere, birinci defaya mahsus  Komite kararı ile ikaz edilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle arz/rica ederim 06.03.2019