1742 Görüntülenme
28/10/2017

Milletimizin Ulusal Bağımsızlığını kazanabilmek için emperyalist güçlere karşı giriştiği milli mücadelenin ardından  elde edilen büyük zaferin sonucu olan Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü kutlamaktayız. Cumhuriyet, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan, toplumsal birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımdır. İşte bu duygu ve düşüncelere en çok ihtiyacımız olan şu günlerde Cumhuriyete sahip çıkmak; ülkemize, vatanımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyet düşmanlarına karşı, birleşmeli, laik, demokrasiye ve insan haklarına inanan, adaletin yılmaz savunucuları olarak çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda gelecek nesillere hazırlamalıyız. Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bu günlerde ülkemiz zor günler geçirse de milli mücadelede şanlı zaferlerle  çıkmış milletimiz gelecek günlere büyük bir ümitle yürümek kararlığı içerisindedir. Türkiye Cumhuriyetini barış ve özgürlük dolu bir geleceğe taşımak için hiç şüphesiz birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak zorundayız Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha büyük bir önemle sarılmak azmindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını,vatanları uğruna kanları toprağa dökülen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyoruz.

Osmaniye Barosu Başkanı

Av .Dilem Aksoy